Έχασε την άνοδο στη Γ΄Εθνική κατηγορία, αλλά έβαλε τις βάσεις για το μέλλον η Αναγέννηση


Η Αναγέννηση ξεκίνησε άσχημα το τουρνουά, έχασε από τον Όμηρο Καλλιμασίας Χίου με 62 – 58, ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να το είχε κερδίσει, αλλά ήταν άστοχη σε βολές και τρίποντα (ειδικά στο προς το τέλος του αγώνα). Η συνέχεια ήταν πολύ καλή για την Αναγέννηση, αφού έβαλε φωτιά στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου νικώντας τον Πανναξιακό με 78 – 77, αναγκάζοντας και πάλι πολλούς να πουν ότι στους αγωνιστικούς χώρους δεν παίζουν μπάσκετ τα μπάτζετ, αλλά οι παίκτες που έχουν γνώσεις και ψυχή. Αγωνιστικά θα λέγαμε ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών και του προπονητή, η Αναγέννηση ειδικά στον τελευταίο και κρίσιμο αγώνα «προδόθηκε» από την υπερπροσπάθεια στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, αλλά και το χαμηλό ρόστερ της ομάδας, εφόσον μερικοί παίκτες (ειδικά οι έφηβοι) δεν είχαν την κατάλληλη αγωνιστική εμπειρία. Όσοι όμως αγωνίστηκαν οφείλουμε να πούμε ότι έδωσαν και την ψυχή τους για να νικήσει η Αναγέννηση.

Ένα βήμα πριν την άνοδο η Αναγέννηση, έχασε στις λεπτομέρειες, ελπίζουμε στο μέλλον να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις από τη Διοίκηση της ομάδας για την ενδυνάμωσή της και πλέον να αξιώσει με μεγαλύτερες πιθανότητες την άνοδό της στη Γ΄Εθνική κατηγορία.

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Αναγέννησης Παναγιώτης Ζωντός δήλωσε: «Η κούραση κατέβαλε την ομάδα μου, παίζαμε με 5 εφήβους. Μένουμε με την πίκρα, αλλά είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Η ομάδα φτιάχνει τις ακαδημίες της, πολλά παιδιά θα έρθουν και ανοίγει η όρεξη για το μέλλον. Όσο μπορούμε παλεύουμε για το καλύτερο. Εχουμε μια φουρνιά μικρών παικτών εξαιρετική και θα δώσουμε πολύ μεγάλη βάση σ’ αυτά τα παιδιά. Σε όλα μας τα παιχνίδια ήμασταν αξιόλογοι, ήμασταν αξιόμαχοι»…

Τα αποτελέσματα:

Τετάρτη 24 Ιουνίου

ΑΣ Όμηρος Καλλιμασίας – ΑΣΣ Αναγγένηση: 62 – 58

Πανναξιακός ΑΟΝ – ΑΣΚ Ιπποκράτης: 80 – 62

Πέμπτη 25 Ιουνίου

ΑΣΚ Ιπποκράτης – ΑΣ Όμηρος Καλλιμασίας: 77 – 50
ΑΣΣ Αναγέννηση – Πανναξιακός ΑΟΝ: 78 – 77

Παρασκευή 26 Ιουνίου

Πανναξιακός ΑΟΝ – ΑΣ Όμηρος Καλλιμασίας: 79 – 53
ΑΣΣ Αναγέννηση – ΑΣΚ Ιπποκράτης: 73 – 67

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Πανναξιακός                     5 (2-1) 236-199 (+37)
2. Ιπποκράτης Κω                 5 (2-1) 218-197 (+21)

3. Αναγέννηση Σάμου           4 (1-2) 203-212 (-9)

4. Όμηρος Καλλιμασίας         4 (1-2) 165-214 (-49)
Αλέξης Κομνηνός

Πηγή:www.radiocafe.gr