Δελτίο τύπου υπ’ αριθμ. 1/2010-2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 1/2010 – 2011

Σας γνωρίζουμε ότι τη Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση εκπροσώπων των Σωματείων και μελών του ΔΣ της ΤΕ ΕΟΚ Σάμου. Από τον ταμία της επιτροπής κ. Δημήτρη Σιγανό, έγινε ενημέρωση για τα οικονομικά θέματα (οδοιπορικά ομάδων, αμοιβές διαιτητών – κριτών), καθώς και αναφορά για την ήδη μείωση της επιχορήγησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης προς την ΤΕ ΕΟΚ Σάμου, στο επίπεδο του 45% περίπου, έτσι ώστε να ληφθεί υπόψη στον σχεδιασμό του τρόπου διεξαγωγής των πρωταθλημάτων αγωνιστικής περιόδου 2010 – 2011.

Αφού τα Σωματεία εξέφρασαν τις απόψεις τους, στη συνέχεια το ΔΣ της ΤΕ ΕΟΚ Σάμου, συνεδρίασε για τη λήψη αποφάσεων.

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες: Ιωάννης Δρίλλιας (πρόεδρος), Βαγγέλης Μαούνης (α΄αντιπρόεδρος), Δημήτρης Θάνος (β΄αντιπρόεδρος), Κώστας Βογιατζής (γενικός γραμματέας), Δημήτρης Σιγανός (ταμίας), Αλέξανδρος Τσιούρας (μέλος – υπεύθυνος γραφείου τύπου και ενημέρωσης), Δημήτρης Φουρνιώτης (μέλος). Απουσίαζαν για προσωπικούς λόγους η Βιργινία Χατζηγαννάκη (μέλος) και Γιάννης Ψωμάς (μέλος).

Το ΔΣ της ΤΕ ΕΟΚ Σάμου αποφάσισε τα εξής:

1. Τουρνουά Παμπαίδων (Ομόφωνη απόφαση)

Απ’ όσες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή, οι αγώνες θα γίνουν σε δύο γύρους (εντός – εκτός). Στο τέλος του τουρνουά θα γίνει η καθιερωμένη γιορτή των παμπαίδων στο κλειστό γυμναστήριο Βαθέος.

2. Πρωτάθλημα Παίδων (Ομόφωνη απόφαση)

Οι ομάδες της νήσου Σάμου θα αγωνιστούν σε δύο γύρους. Οι τρείς πρώτες ομάδες της βαθμολογίας μαζί με την ομάδα της Ικαρίας θα αγωνιστούν σε final – four (2 ημιτελικοί + μικρός τελικός + μεγάλος τελικός). Το final – four θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Καρλοβάσου.

3.   Πρωτάθλημα Εφήβων (Ομόφωνη απόφαση)

Οι ομάδες της νήσου Σάμου θα αγωνιστούν σε δύο γύρους. Οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας μαζί με την ομάδα της Ικαρίας, προκρίνονται στην τελική φάση. Ο νικητής του αγώνα (δεύτερος βαθμολογίας νήσου Σάμου – ομάδα Ικαρίας), αντιμετωπίζει την πρώτη ομάδα της βαθμολογίας νήσου Σάμου για τον τίτλο του πρωταθλητή. Οι αγώνες είναι μονοί και θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο Πυθαγορείου.

4.    Πρωτάθλημα Ανδρών (Απόφαση με ψήφους 5 – 2)

Α.    Αν οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή είναι τουλάχιστον οκτώ τότε:

(1)    Δημιουργούνται δύο (2) όμιλοι των τεσσάρων (4) ομάδων. Οι ομάδες κάθε ομίλου, αγωνίζονται σε δύο γύρους (εντός – εκτός) και οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας εκάστου ομίλου προκρίνονται στην επόμενη φάση. Οι τέσσερις (4) ομάδες που θα συμμετέχουν στο μίνι πρωτάθλημα, θα δώσουν διπλούς αγώνες (εντός – εκτός) και η ομάδα που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία, αναδεικνύεται πρωταθλήτρια. Φυσικά ισχύουν οι αποφάσεις της ΕΟΚ σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Β.    Αν οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή είναι κάτω από οκτώ (8), τότε το ΔΣ της ΤΕ ΕΟΚ Σάμου θα συνεδριάσει εκ νέου για την τελική απόφαση διεξαγωγής του πρωταθλήματος ανδρών.

Όσο αφορά τα πρωταθλήματα κορασίδων  – γυναικών, καθώς και το κύπελλο «Γεώργιος Βαλής», οι αποφάσεις θα ληφθούν στο άμεσο μέλλον. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κοινοποιηθούν στα Σωματεία οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων.

Από το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης της ΤΕ ΕΟΚ Σάμου