Εντυπωσιακή νίκη για την Αναγέννηση κόντρα στο μεγάλο φαβορί Πανναξιακό. Υποψήφια για τη Γ΄Εθνική κατηγορία; Όλα τα σενάρια


Κι όμως όπως αποδείχτηκε για άλλη μια φορά τις ομάδες δεν τις κάνουν τα μπάτζετ, αλλά η ψυχή των παικτών που παίζουν μέσα στο γήπεδο. Η Αναγέννηση κατέβηκε στο σημερινό αγώνα εντελώς μεταμορφωμένη, από το παιχνίδι που είχε δώσει με τον Όμηρο Καλλιμασίας Χίου. Παιχνίδι που θα μπορούσε να είχε κερδίσει, αν στα τελευταία λεπτά ήταν εύστοχη στα τρίποντα και ακόμα περισσότερο στις ελεύθερες βολές. Τελικά έχασε από τον Όμηρο Καλλιμασίας με 62 – 58.

Σήμερα όμως τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Της βγήκαν τα πάντα. Ελεύθερες βολές και ειδικά τα τρίποντα. Η Αναγέννηση όμως είχε και κάτι παραπάνω από τον Πανναξιακό. Ψυχή. Γιατί η γνώση του μπάσκετ και το ταλέντο υπάρχει. Συγκλονιστική η εμφάνιση, η Αναγέννηση δεν τα παράτησε μέχρι το τέλος και μ’ ένα εκπληκτικό καλάθι του Ιάσονα Ανδρεαδάκη σε νεκρό χρόνο έγραψε το τελικό 78 – 77. Ροντογιάννης κορυφαίος με 27 πόντους, ο Ανδρεαδάκης με 9, ο Καποτάς 15 , Τρυφωνόπουλος 9 και ο Αντωνούσος με 17. Συγκλονιστική όλη η ομάδα και άξιος καθοδηγητής ο προπονητής Παναγιώτης Ζωντός.

Τα αποτελέσματα:

Τετάρτη 24 Ιουνίου

ΑΣ Όμηρος Καλλιμασίας – ΑΣΣ Αναγγένηση: 62 – 58

Πανναξιακός ΑΟΝ – ΑΣΚ Ιπποκράτης: 80 – 62

Πέμπτη 25 Ιουνίου

ΑΣΚ Ιπποκράτης – ΑΣ Όμηρος Καλλιμασίας: 77 – 50
ΑΣΣ Αναγέννηση – Πανναξιακός ΑΟΝ: 78 – 77

Παρασκευή 26 Ιουνίου

16.00 Πανναξιακός ΑΟΝ – ΑΣ Όμηρος Καλλιμασίας
18.00 ΑΣΣ Αναγέννηση – ΑΣΚ Ιπποκράτης

 Η βαθμολογία σε 2 αγωνιστικές:

1.Πανναξιακός ΑΟΝ         3 (1-1)       157-140 (+17)
2.ΑΣΚ Ιπποκράτης Κω     3 (1-1)       139-130 (+9)
3.Αναγέννηση Σάμου       3 (1-1)        136-139 (-3)
4.Όμηρος Καλλιμασιάς     3 (1-1)        112-135 (-23)

Τα σενάρια για την άνοδο στη Γ΄Εθνική κατηγορία:

Άνοδος της Αναγέννησης:Νικήσει τον Ιπποκράτη Κω και ο Πανναξιακός νικήσει τον Όμηρο Καλλιμασίας.

Άνοδος του Πανναξιακού: Νικήσει τον Όμηρο Καλλιμασίας και ο Ιπποκράτης νικήσει την Αναγέννηση.

Άνοδος Ιπποκράτη Κω: Νικήσει την Αναγέννηση και ο Όμηρος Καλλιμασίας νικήσει τον Πανναξιακό.

Άνοδος του Ομήρου Καλλιμασίας: Νικήσει τον Πανναξιακό και η Αναγέννηση κερδίσει τον Ιπποκράτη Κω.

Σίγουρα μεγάλο ρόλο θα παίξει και η σειρά των αγώνων καθαρά στην ψυχολογία των παικτών. Αν η ομάδα της Νάξου (Πανναξιακός) κερδίσει στον πρώτο αγώνα τον Όμηρο Καλλιμασίας (πολύ πιθανό), ο Ιπποκράτης θα είναι αδιάφορος βαθμολογικά στο παιχνίδι με την Αναγέννηση, αφού θα έχει ήδη βρεθεί εκτός διεκδίσκηση της πρώτης θέσης (έχει χάσει από Πανναξιακό). Η Αναγέννηση όμως με νίκη θα πάρει το εισιτήριο για τη Γ’ Εθνική, αφού θα ισοβαθμίσει με τον Πανναξιακό, τον οποίο έχει κερδίσει.

Υπομονή. Λίγα λεπτά πρίν τις 8 το βράδυ της Παρασκευής (26/06), θα τα γνωρίζουμε όλα. Και μακάρι να δούμε τη δική μας ομάδα στη Γ΄Εθνική.

Αλέξης Κομνηνός

Πηγή: www.radiocafe.gr