Ο ΒΑΟΛ Χίου στη Γ΄Εθνική κατηγορία, ο Ίκαρος επιστρέφει με δύο νίκες


Ήταν πραγματικά ένας τελικός με τα όλα του. Οι ομάδες κοντά στο σκορ, με σπουδαίες άμυνες, αλλά πάντα τον ΒΑΟΛ Χίου να έχει τον πρώτο λόγο. Όσο το παιχνίδι πήγαινε προς το τέλος τόσο βάρυνε η μπάλα, αλλά εκεί ο ΒΑΟΛ Χίου είχε τον άνθρωπο των επικίνδυνων αποστολών (Μυτιληνού), όπου τελικά καθάρισε την υπόθεση νίκη – άνοδος. Βέβαια λίγο έλειψε την προηγούμενη μέρα ο ΒΑΟΛ να πάθει μεγάλη λαχτάρα, όταν το παιχνίδι με τον Πανναξιακό οδηγήθηκε στην παράταση, αλλά με ένα καλό πεντάλεπτο, έσωσε την παρτίδα.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 18-14, 31-29, 48-44, 69-67.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας): Τσουκάλης, Κατσούρης 10, Σακελλάρης, Σουλίκας 2, Πατελίδας, Θεοδώρου, Χατζηλάμπρου 22 (4), Μυτιληνιού 17 (1), Μιχαλιός, Τροβάς 5 (1), Καλλιμανάς 9 (3), Μπουμπάρης 4.

Ιπποκράτης Κώ (Δρόσος):Τόρα 8 (2), Σκούφης Α., Τσιλιγκίρης, Πλευράκης 4, Σκούφης Γ. 18 (2), Γούναρης, Γκοράτσας 18 (4), Παρβαντώνης 4, Κατσούβας, Μαλλιούρας 11, Βλουτής 4, Βουρλούμης. 

Ο Ίκαρος τελικά στους τέσσερις αγώνες έκανε δύο νίκες (η μία στην παράταση) με τον Πανναξιακό, 60 – 58 στην παράταση (50 – 50 ο κανονικός αγώνας) και τελικά τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο Ίκαρος δυστυχώς είχε ένα άσχημο παιχνίδι την πρώτη μέρα με τον Ιπποκράτη Κώ, όπου ξύπνησε στο 4ο δεκάλεπτο και εκεί ήταν πλέον αργά, διότι η διαφορά ήταν μεγάλη. Από κει και μετά για τη συνέχεια δεν υπήρχε και η καλή ψυχολογία κι έτσι η ήττα με τον ΒΑΟΛ που την προηγούμενη μέρα δεν είχε αγώνα ήρθε φυσιολογικά από το ημίχρονο και μετά, ενώ στο πρώτο ημίχρονο ήταν στους τρείς πόντους.

1η Ημέρα

Πανναξιακός – Παλλεσβιακός: 53 – 50

Ιπποκράτης Κώ – Ίκαρος: 65 -56

2η Ημέρα

Ίκαρος – ΒΑΟΛ Χίου: 66 – 81

Παλλεσβιακός – Ιπποκράτης: 44 – 62

3η Ημέρα

Ιπποκράτης Κώ – Πανναξιακός: 64 – 52

ΒΑΟΛ Χίου – Παλλεσβιακός: 80 – 51

4η Ημέρα

Παλλεσβιακός – Ίκαρος: 51 – 54

Πανναξιακός – ΒΑΟΛ Χίου: 80 – 84 (71 – 71 κα)

5η Ημέρα

ΒΑΟΛ Χίου – Ιπποκράτης Κώ: 69 – 67

Ίκαρος – Πανναξιακός: 60 – 58 (50 – 50 κα)

Η Βαθμολογία

1. ΒΑΟΛ Χίου 8 4 – 0)

2. Ιπποκράτης Κώ 7 (3-1)

3. Ίκαρος 6 (2 – 2)

4. Πανναξιακός 5 (1 – 3)

5. Παλλεσβιακός 4 (0 – 4)

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Samosbasket με το Στέργιο Μυτιληνιού, αφού του δώσαμε συγχαρητήρια για την άνοδο της ομάδας του μας είπε τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την άνοδο της ομάδας μου, όλη τη χρονιά δουλέψαμε πάρα πολύ και όσο αφορά εμένα, αισθάνομαι πολύ κουρασμένος, διότι όλη τη χρονιά ήμουνα με μια βαλίτσα στα χέρια για να πηγαινοέρχομαι Ικαρία – Χίο. Τέλος καλό, όλα καλά δικαιωθήκαμε, ανεβήκαμε κατηγορία και τώρα μερικές ημέρες ξεκούρασης και μετά αρχίζουν οι συζητήσεις για τα μελλοντικά σχέδια. Κουράστηκα όλως να αποδεικνύω σε ορισμένους ανθρώπους ότι δεν είμαι ελέφαντας. Νομίζω ότι όταν αγωνίζομαι με την ομάδα μου τα δίνω όλα, πρώτα προέχει η επιτυχία της ομάδας και μετά όλα τα υπόλοιπα. Στο τέλος όμως πάντα δικαιώνομαι».

***** Επίσης η ΤΕ ΕΟΚ Σάμου ευχαριστεί θερμά το δημοσιογράφο της ΕΡΤ κ. Νάσο Μπράτσο για τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες, διότι παρά το δύσκολο αγώνα που δίνει σχετικά με το θέμα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, εντούτοις μπόρεσε (με όσο χρόνο ελεύθερο χρόνο διέθετε) και βρέθηκε κοντά στις ομάδες που αγωνιζόταν για την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…

 

Επίσης η ΤΕ ΕΟΚ Σάμου απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στην ομάδα του ΒΑΟΛ Χίου για την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΤΕ ΕΟΚ Σάμου,

συγχαίρουν την ομάδα του ΒΑΟΛ Χίου για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου για τη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Με σωστή οργάνωση, δουλειά και υπομονή, κάτι για τα οποία έχει επιδείξει και στο παρελθόν η ομάδα σας, είμαστε σίγουροι ότι η δύσκολη διαδρομή στη Γ’ Εθνική κατηγορία, θα στεφθεί με επιτυχίες.

Παρακαλούμε οι ευχές μας να μεταφερθούν στους αθλητές και στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας σας.

Σάμος, 23 Ιουνίου 2013

      Ο Πρόεδρος                                           Ο Γενικός Γραμματέας

Ιωάννης Δρίλλιας                                           Εμμανουήλ Κουτζάς