Συνέντευξη: Γιώργος Αντωνούσος


SamosBasket:   Τι έχει μείνει ως ανάμνηση από τους αγώνες των μπαράζ στην Αθήνα και την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία χωρίς καμία ήττα;

Γιώργος Αντωνούσος: Ήταν στιγμές ανεπανάληπτες, οι οποίες έχουν χαραχθεί βαθιά μέσα μου. Στιγμές που θα ήθελε ο καθένας που ασχολείται με τον αθλητισμό να ζήσει. Γι’ αυτό ευχαριστώ τον προπονητή και τους παίκτες. Η ομάδα πέρασε αήττητη από τα μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική κατηγορία και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να θέσουμε καινούργιους στόχους.

SamosBasket:   Τα δύσκολα τώρα είναι. Η ομάδα τι μεταγραφικές κινήσεις έχει κάνει μέχρι στιγμής (ποιοι ήρθαν – ποιοι έφυγαν και τι άλλο πρόκειται να γίνει;)

Γιώργος Αντωνούσος: Γνωρίζουμε πάντα ότι το βήμα παραπάνω είναι δύσκολο. Η διοίκηση αποφάσισε να στηρίξει την προσπάθεια αυτή με όλες τις δυνάμεις της. Προσωπικά πιστεύω ότι χρειάζεται και η βοήθεια όλων των παραγόντων του Σαμιακού μπάσκετ. Την έχουμε ζητήσει και οι περισσότεροι μας την έχουν υποσχεθεί. Τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα αν το δούμε όλοι σαν μια ευκαιρία για το Σαμιακό μπάσκετ. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε στραφήκαμε σ’ όλο το Νομό για μεταγραφές. Ο βασικός κορμός της ομάδας παραμένει ίδιος και προσπαθούμε να τον ενισχύσουμε εκεί που χρειάζεται. Όταν ολοκληρωθούν οι μεταγραφές θα ανακοινωθούν με δελτίο τύπου.

SamosBasket:   Όπως είδαμε από την κλήρωση των ομίλων, ο 2ος όμιλος του Νότου περιλαμβάνει δύσκολες ομάδες με μπάτζετ που θα ζήλευαν και ομάδες της Α2 κατηγορίας. Παίκτες έμπειροι που την κατηγορία την ξέρουν πολύ καλά. Για φέτος ποιοί θα είναι οι στόχοι του Πολυκράτη;

Γιώργος Αντωνούσος: Δεν παίζουν μόνο τα μεγάλα μπάτζετ μπάσκετ. Τρανταχτό παράδειγμα έχουμε στο πρόσφατο παρελθόν. Η εμπειρία, η ομαδικότητα, η μεθοδικότητα και η σκληρή δουλειά μπορούν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εξάλλου και οι δικοί μας παίκτες δεν στερούνται εμπειρίας, οι περισσότεροι έχουν παίξει σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Καποτάς, Καραβασίλης, Μυτιληνού, Νικολαϊδης. Ο Πολυκράτης φέτος ευελπιστεί να κάνει σταθερά ανοδικά βήματα.

SamosBasket:   Εκτός από την ενίσχυση με τους παίκτες, υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο να δούμε και ενίσχυση στο προπονητικό team ή παραμένει ως έχει δηλ. με τον κ. Καρρά στη θέση του;

Γιώργος Αντωνούσος: Καπετάνιος της ομάδας παραμένει ο Βαγγέλης Καρράς. Άλλωστε είναι ο δημιουργός και ο εμπνευστής της ομάδας, τα τελευταία χρόνια. Ζώντας τον από κοντά πιστεύω ότι μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα σ’ αυτή την ομάδα και απέδειξε ότι ξέρει να φέρνει σε πέρας τις δύσκολες αποστολές.

SamosBasket: Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 23 Οκτωβρίου. Η ομάδα πότε θ’ αρχίσει προετοιμασία και αν θα είναι έτοιμη από μεταγραφές την ημέρα που θα ξεκινήσει η προετοιμασία.

Γιώργος Αντωνούσος: Η ομάδα θ’ αρχίσει προετοιμασία στο τέλος Αυγούστου και το πιο πιθανό ότι θα είναι έτοιμη από μεταγραφές.

SamosBasket:   Η κατηγορία είναι δύσκολη, θέλει πολλά ταξίδια, άρα θέλει και αρκετό χρήμα. Έχουν βρεθεί οι κατάλληλοι χρηματοδότες για την ομάδα ή θα την στηρίξει ο κόσμος της Σάμου;

Γιώργος Αντωνούσος: Η αλήθεια είναι ότι κάποιος μεγάλος χορηγός δεν υπάρχει. Δύναμή μας είναι ο κόσμος που μέχρι και σήμερα μας ενισχύει σε κάθε εκδήλωση που πραγματοποιούμε.

SamosBasket:   Από συζητήσεις που έχουμε κάνει με εκπροσώπους ομάδων της κατηγορίας που θα παίξετε, μας έχουν δώσει την αίσθηση ότι θέλουν να έρχονται στο Πυθαγόρειο για να παίρνουν δύο άνετους πόντους. Εσείς τι έχετε να τους πείτε;

Γιώργος Αντωνούσος: Αυτό που θα πώ είναι πέρα από κάθε προγνωστικό. Τα παιχνίδια παίζονται στο παρκέ και ας κερδίσει ο καλύτερος.

SamosBasket:   Φέτος τι γίνεται με τα μικρότερα τμήματα του Πολυκράτη (εφήβων και παίδων), που ξέρουμε ότι προπονητές είναι οι κ. Καρράς και Καραβασίλης. Θα δούμε κάποιον άλλο προπονητή ή θα είναι πάλι οι ίδιοι;

Γιώργος Αντωνούσος: Όσο αφορά τα μικρότερα τμήματα δίνουμε τεράστια σημασία για ν’ αποκτήσουν οι μικροί αθλητές σωστή αθλητική παιδεία και κάποια στιγμή να μπορέσουν να στελεχώσουν την αντρική ομάδα. Για το λόγο αυτό θέλουμε δίπλα μας τους καλύτερους. Ο Γιάννης Καραβασίλης είναι πρότυπο για τους μικρούς αθλητές και είναι σπουδαίο να βλέπουν τον προπονητή τους να κάνει έργο αυτά που διδάσκει. Εξάλλου με τις εξειδικευμένες σπουδές του στο άθλημα μπορεί πιο εύκολα να μεταδώσει τις γνώσεις στα παιδιά. Έτσι δεν τίθεται θέμα αντικατάστασής του. Και φυσικά ισχύουν και τα όσα είπα και για τον κ. Καρρά.

SamosBasket:  Ξέρουμε ότι για την ομάδα έχετε κάνει πολλές θυσίες, έχετε αφιερώσει πολύτιμο οικογενειακό χρόνο. Το αξίζει αυτό η ομάδα; Έχετε κάποιους άλλους ανθρώπους κοντά στο τμήμα του μπάσκετ που να κάνουν τη λεγόμενη «δουλειά αγγαρεία;»

Γιώργος Αντωνούσος: Φυσικά και το αξίζει η ομάδα ότι κι αν προσφέρω. Όταν αποφάσισα ν’ ασχοληθώ πιο ενεργητικά το έκανα, γιατί είδα έναν άνθρωπο που έβαζε στόχους και προσπαθούσε να τους υλοποιήσει με ότι κι αν αυτό κόστιζε. Χρόνο – χρήμα. Έτσι προσπαθώ κι εγώ να βοηθήσω όπου με χρειάζονται. Τώρα στο άλλο σκέλος της ερώτησης, βέβαια υπάρχουν κι άλλοι που βοηθούν, η ομάδα είναι μια συλλογική προσπάθεια, όλοι βοηθούν με τον τρόπο που μπορούν.

SamosBasket:   Τι έχετε να πείτε στον απλό κόσμο που θέλει να βοηθήσει την ομάδα; Τι θα θέλατε να κάνει; Με τι τρόπους μπορεί να βοηθήσει;

Γιώργος Αντωνούσος: Σ’ όλο τον κόσμο θέλω να πω ευχαριστώ που στηρίζει την προσπάθεια της ομάδας. Ευχαριστούμε για την μεγάλη ανταπόκριση που έχει η κάρτα διαρκείας που έχουμε εκδώσει. Καλούμε να βοηθήσουν, όλοι όσοι μπορούν. Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει κι ένα φυλλάδιο που θ’ αναφέρει τους τρόπους που μπορεί κάποιος να γίνει χορηγός στον ΑΟ Πολυκράτη.

SamosBasket:   Κλείνοντας τη συνέντευξη θα ήθελα να μου πείτε ποιο είναι το όνειρό σας για την ομάδα μπάσκετ του Πολυκράτη;

Γιώργος Αντωνούσος: Τ’ όνειρό μου είναι η ομάδα να κάνει το βήμα παραπάνω και να παίζει καλό μπάσκετ.

Όσο αφορά τις μεταγραφές του ΑΟ Πολυκράτη εγκρίνουμε την άποψη του κ. Αντωνούσου ότι θα ενημερωθούμε με δελτίο τύπου έτσι ώστε να μην πάει κάτι στραβά. Πληροφορίες όμως του SamosBasket θέλουν τον Πολυκράτη να έχει στις τάξεις του:

*   Στέργιο Μυτιληνού και Βαγγέλη Τσουρή από την ομάδα του ΠΑΣ Ίκαρος.

*   Διαμαντή Καρρά και Δημήτρη Κιάσσο (εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες και επανέλθει στην ενεργό δράση, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του) από την ομάδα του ΑΣ Καρλόβασι.

Όλοι οι παραπάνω δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις αφού είναι γνωστοί «για τα αγωνιστικά κατορθώματά τους» τόσο στο τοπικό πρωτάθλημα, όσο και στο χώρο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

*   Αλεξίου Γιώργο από την ΑΕ Λιβαδειάς (28 ετών, 1.85μ. Την περυσινή χρονιά αγωνίστηκε με επιτυχία με τα χρώματα της Λιβαδειάς την οποία βοήθησε να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία και βρέθηκε μέσα στη δεκάδα των σκόρερ της κατηγορίας. Κατά το παρελθόν ο έμπειρος πλεϊμέικερ έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Ιεράπετρα, Δόξα Λευκάδας και Ιωνικό Νικαίας).

*   Τζελέπη Χάρη από την ΑΕ Ψυχικού όπου αγωνιζόταν τα τρία τελευταία χρόνια (25 ετών, 1.95μ. Ο 25χρονος φόργουορντ κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Τερψιθέα και Ηλιούπολη, ενώ διακρίνεται για τα αθλητικά του προσόντα και την πολύ καλή του άμυνα).

Και φυσικά η αναζήτηση παικτών συνεχίζεται……