Συνέντευξη: Σωκράτης Κουλουμπής


SamosBasket: Πότε γεννήθηκες και πως αποφάσισες ν’ ασχοληθείς με το μπάσκετ και όχι με κάποιο άλλο άθλημα;

Σωκράτης Κουλουμπής: Γεννήθηκα στις 27/04/94. Μέχρι τα 12 μου έπαιζα ποδόσφαιρο αλλά όλα άλλαξαν όταν η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ. Από εκείνη τη στιγμή άρχισα να ασχολούμαι με το μπάσκετ πολύ εντατικά.

SamosBasket: Πως είδες την περσινή διοργάνωση όπου 4 ομάδες από το παιδικό διεκδίκησαν με ίσους όρους το πρωτάθλημα;

Σωκράτης Κουλουμπής: Για μένα και τους συμπαίκτες μου ήταν μια από τις καλύτερες διοργανώσεις που έχουν γίνει ποτέ στον νομό μας γιατί μας έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε με ίσους όρους το πρωτάθλημα και να παίξουμε περισσότερους αγώνες από κάθε άλλη χρονιά του παιδικού πρωταθλήματος και να αποκτήσουμε περισσότερη εμπειρία.

SamosBasket: Στη περσινή περίοδο βγήκες πρώτος σκόρερ και με αρκετή διαφορά από τον δεύτερο. Τι σημαίνει αυτό για σένα;

Σωκράτης Κουλουμπής: Το γεγονός αυτό οφείλετε στην συνολική προσπάθεια της ομάδας και μου δημιουργεί την υποχρέωση να δουλέψω σκληρά και εντατικά για να μπορέσω να φτάσω τους στόχους μου.

SamosBasket: Είχες την ευκαιρία να παίξεις και αγώνες με την ανδρική ομάδα. Τι εμπειρίες αποκομίζει ένας «μικρός» παίζοντας δίπλα σε μεγάλους;

Σωκράτης Κουλουμπής: Το να παίζεις δίπλα σε μεγάλους σε κάνει πιο ώριμο, πιο δυνατό και σε γεμίζει εμπειρίες αλλά το να κάνεις προπονήσεις με τους μεγάλους του Ικάρου σε κάνει να γίνεσαι όλο ένα και καλύτερος.

SamosBasket: Με τα μαθήματα τι γίνεται; Τα προλαβαίνεις; Είναι πρώτα σε προτεραιότητα;

Σωκράτης Κουλουμπής: Η αγάπη και τα όνειρα που έχω για το μπάσκετ δεν σημαίνουν ότι πρέπει να αφήσω τα μαθήματα. Αλλά επειδή κάποιες φορές στη ζωή τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλεις, προσπαθώ να διαβάζω πάντα.

SamosBasket: Ο πρόεδρος του Ικάρου σε ρεπορτάζ που κάναμε μας είπε ότι φέτος πηγαίνεις στην ομάδα του Πανιωνίου. Πες μας δυό λόγια για αυτό το άλμα που θα κάνεις στη μπασκετική σου ζωή;

Σωκράτης Κουλουμπής: Για μένα είναι μεγάλη πρόκληση η ένταξή μου στο εφηβικό του Πανιωνίου αλλά θα πρέπει να καταβάλω τεράστια προσπάθεια για να καλύψω τα κενά που υπάρχουν ανάμεσα σε μένα και τους νέους μου συμπαίκτες.

SamosBasket: Φέτος τα πράγματα ήρθαν ευνοϊκά για την ανδρική ομάδα του Ικάρου και θα παίξει στη Γ’ Εθνική. Στεναχωριέσαι που δεν θα είσαι μέλος της ομάδας, αφού θα βρίσκεσαι μακριά;

Σωκράτης Κουλουμπής: Η αλήθεια είναι ότι στενοχωριέμαι αλλά κρίνοντας σε πόσο μεγάλο μπασκετικό σχολείο πηγαίνω από το οποίο έχω να αποκομίσω και να μάθω πάρα πολλά πράγματα, αυτό ισορροπεί τα συναισθήματά μου.

SamosBasket: Τώρα που θα είσαι στην Αθήνα τι θα είναι αυτό που θα σου λείπει περισσότερο από την Ικαρία;

Σωκράτης Κουλουμπής: Σίγουρα θα μου λείψουν: Η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, οι συμβουλές που μου έχει δώσει, αλλά και οι ατελείωτες μπασκετικές ώρες που έχω περάσει μαζί με τον Στέργιο (Μυτιληνού), οι συζητήσεις, οι παροτρύνσεις και οι συμβουλές του προέδρου του κ. Παντελή (Στέφου), αλλά και πάνω από όλα η παρέα του κολλητού μου του Δημάρα!!!

SamosBasket: Τι θα ήθελες να πείς στους συνομήλικούς σου αλλά και στα παιδιά που είναι μικρότερα από σένα και ασχολούνται με το μπάσκετ;

Σωκράτης Κουλουμπής: Από την εμπειρία που έχω μέχρι τώρα θα ήθελα να τους πω ότι χρειάζεται θέληση και πολύ δουλειά.

SamosBasket: Σε ποια ομάδα (πλην του Ικάρου) θα ήθελες να παίξεις στη Σάμο και για ποιο λόγο;

Σωκράτης Κουλουμπής: Ποτέ δεν έχω κάτσει να σκεφτώ κάτι τέτοιο γιατί προτεραιότητά μου είναι να μάθω και να εξελιχθώ στο μπάσκετ.

SamosBasket: Ποιόν αγώνα θυμάσαι πιο έντονα και αν μπορείς να μας πεις γιατί;

Σωκράτης Κουλουμπής: Τον αγώνα που θυμάμαι πιο έντονα είναι ο τελικός του παιδικού με το Καρλόβασι στην Ικαρία γιατί ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι αν και χάσαμε και το πρώτο παιχνίδι που άρχισα να παίρνω πρωτοβουλίες μέσα στο γήπεδο.Αγαπημένο τραγούδι: Euroleague theme – Devotion

Αγαπημένο φαγητό: Παστίτσιο

Αγαπημένη ομάδα: Toronto Raptors

Παιδική ομάδα Ικάρου: Η πρώτη μου αγάπη

Ικαρία: Δεμένος μαζί της

Οικογένεια: Μια τρελοπαρέα!!!